Ook dit jaar hebben we een actie georganiseerd voor de goede doelen KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij en KWF, Kankerbestrijding. Alle hoveniers, kwekers, bedrijven en verenigingen hebben de mogelijkheid gekregen, de vergoeding die zij ontvangen voor het ingezamelde snoeisel, te doneren aan deze goede doelen. Het resultaat mag er zeker zijn! Het donatiebedrag van onze actie voor KiKa bedraagt € 1807,07,-. Voor KWF bedraagt dit € 1.628,36.

De gemeenten Oude IJsselstreek, West Maas en Waal, Drimmelen, Oss en Schijndel vulde het bedrag voor KiKa aan tot € 4.561,57. Gemeente Oisterwijk doneerde nog eens € 315,40 aan Bart Merkelbach, die deelnam aan de Run for KiKa marathon in New York, op 6 november 2016.

Het KWF mocht dit jaar in totaal € 7.120,- in ontvangst nemen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de aanvulling van de gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel, ODBN, de gemeenten Horst aan de Maas, Westervoort, Baarn, Lingewaard, Eindhoven en Schijndel.

 

 

Kika

Elk jaar krijgen in Nederland meer dan 500 kinderen te horen dat ze kanker hebben. 75% van de kinderen met kanker wordt beter, maar 25% redt het niet! KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) financiert de onderzoeken naar kinderkanker om zo de genezingskans te vergroten en de behandelmethodes te verbeteren. Kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag. KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Alle opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar kinderkanker, wat nu plaats vindt in zeven academische centra in Nederland. www.kika.nl.

Donatiebedrag 2016 € 4.876,97.

KWF

Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Jaarlijks sterven er zo’n 42 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. www.kwf.nl

Donatiebedrag 2016 € 7.287.