Stichting Taxus Taxi is gevestigd in Boxmeer en bestaat sinds 2009. Sinds het ontstaan zijn we jaarlijks gegroeid en hebben we steeds meer plaatsen en gemeenten kunnen en mogen bereiken. Onze grens is globaal gezien van Utrecht tot Eibergen in de Achterhoek en van Breda via Eindhoven naar Weert, Venlo en langs de Duitse grens omhoog weer tot de Achterhoek. Stichting Taxus Taxi bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme en betrokkenheid inzet om taxussnoeisel in te zamelen voor de wereldwijde ‘strijd tegen kanker’.

Het enorme enthousiasme van mensen die het initiatief wilden steunen, zorgde voor een zeer succesvol eerste jaar. Inmiddels is Taxus Taxi uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare stichting. Mede door het inleveren van uw taxussnoeisel is Taxus Taxi in staat iets bij te dragen ‘in de strijd tegen kanker’.

De service taxus snoeien bieden wij niet aan. Wel bieden wij u een helpende hand om een professionele hovenier bij u in de buurt te vinden. Klik hier om te zoeken naar een hovenier bij u in de buurt.

Nicole Windt

In 2012 ben ik bekend geraakt met de taxusinzameling. Ik zat nog op school en kon hierdoor mijn steentje nog niet bijdragen. In 2013 ben ik afgestudeerd, vanaf dit jaar heb ik regelmatig geholpen met de taxusinzameling, Taxus Taxi was op dat moment nog kleinschalig. Tussen 2013 en 2014 heeft er een grote verandering plaatsgevonden, in 2014 werd Taxus Taxi groter. Het leek mij leuk om Taxus Taxi te ondersteunen,  ik ben toen aangenomen op de afdeling planning en communicatie. Inmiddels is dit mijn vierde jaar dat ik werkzaam ben op deze afdeling. Door de drukte en de constante groei van de Stichting is er steeds meer personeel bijgekomen op de afdeling, inmiddels is het een gezellige en productieve groep geworden.

Werner Toonen

Mijn naam is Werner Toonen. Sinds 2009 houd ik mij bezig met de inzameling van taxussnoeisel. In die tijd was de medicinale werking van deze mooie sierheester voor veel mensen nog onbekend terrein. Het was en is onder andere mijn ambitie om hier verandering in aan te brengen, om zo bij te kunnen dragen in de wereldwijde strijd tegen kanker. Nu een aantal jaren verder, merken we dat de naamsbekendheid enorm is gegroeid en steeds meer mensen hun taxussnoeisel aan onze stichting doneren.

Berthold Toonen

Door mijn zoon Werner ben ik betrokken geraakt bij Stichting Taxus Taxi. Het maatschappelijke doel geeft mij via de taxusinzameling de kans iets te doen in de ‘strijd tegen kanker’. Ik hoop u op één van mijn ritten tegen te komen, zodat uw taxussnoeisel een bijdrage kan leveren aan het maken van medicijnen tegen kanker.

Linda Van Dalen

Mijn naam is Linda van Dalen. Sinds 2015 ben ik actief voor de Stichting Taxus Taxi. Het kan zomaar dat u mij al eens aan de telefoon heeft gehad. Ik ben bij de stichting begonnen als medewerker Communicatie en Planning. Ik hield mij voornamelijk bezig met netwerken, Social Media, de website en het maken van planningen. Hierdoor heb ik veel contact met partners en klanten van de stichting. Vanaf september zie ik mijzelf meer als allround-medewerker met als hoofdtaak de marketing van de stichting. Het leukste aan mijn baan vind ik het enthousiasme en de waardering van mensen die deelnemen aan de actie op wat voor een manier dan ook. Daarnaast biedt het werken bij de stichting veel uitdaging en afwisseling.

Onze Chauffeurs

Gedurende het taxus inzamelseizoen komt u een van onze chauffeurs tegen op de weg. Met veel enthousiasme staan zij het hele seizoen voor u klaar om uw taxussnoeisel op te halen. Daarnaast maken zij graag tijd voor u als u andere vragen heeft. Graag tot ziens!

Taxus Taxi
Wist u dat er circa 15 volle kruiwagens taxussnoeisel nodig zijn voor 1 chemotherapie?