Inzamelperiode Taxussnoeisel

In het voorjaar van 2017 zamelen we weer opnieuw taxussnoeisel in voor het winnen van de grondstof Taxol, welke als hoofdbestanddeel dient van de chemotherapie. Niet voor niets is ons motto: ‘strijd tegen kanker’. Taxus snoeien is in het voorjaar en vroege zomer zeer geschikt. Bovendien zit er buiten onze inzamelperiode onvoldoende werkzame stof in de naalden, waardoor het niet verwerkt kan worden voor medicatie tegen kanker. Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland, met name in Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Limburg en Zuid-Utrecht. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten om de belangrijke informatie te blijven ontvangen.

Belangrijk: wij snoeien geen taxus!
Onze stichting biedt geen (gratis) service taxus snoeien aan. Wanneer u niet in de mogelijkheid bent om uw taxushaag zelf te snoeien, dan kunt u via onze website op zoek naar een professionele hovenier bij u in de buurt. De hoveniers snoeien uw haag niet gratis, maar zorgen er wel voor dat uw haag er na afloop keurig uit ziet!

Gft- Container Sticker

U helpt ons niet alleen in de ‘strijd tegen kanker’ door uw taxussnoeisel bij ons aan te leveren. Het is net zo belangrijk om onze taxussnoeisel actie bij andere mensen onder de aandacht te brengen. Hiervoor hebben wij de GFT- container sticker laten ontwikkelen. De stickers worden gedurende het seizoen bij u in de brievenbus gedaan. Kent u iemand die geen taxushaag in de tuin heeft staan maar wel graag een steentje bijdraagt? Geef uw GFT- sticker dan af. Wij zorgen ervoor dat u bij een volgend bezoek een nieuwe sticker van ons ontvangt. Vraag ons om een nieuwe sticker bij uw ophaal verzoek.