BEWAREN TAXUSSNOEISEL

 • Mag ik mijn taxussnoeisel in plastic bewaren? + toon details

  Om de kwaliteit van het taxussnoeisel te waarborgen kunt u het beter niet in plastic zakken bewaren. Taxussnoeisel is zeer kwetsbaar en kan snel bederven. Door het zoveel mogelijk open en luchtig te bewaren kunt u het bederven voorkomen. Om u daarbij te helpen bieden wij de gratis Taxus Taxi Tas aan. Door uw taxussnoeisel los gestort in deze tas te bewaren kunt u ervan uitgaan dat het snoeisel tenminste 24 uur houdbaar is. Heeft u te weinig ruimte in de Taxus Taxi Tas? Het overige taxussnoeisel kunt u los in een bak/ speciekuip of op een hoop bewaren. Wanneer onze chauffeur bij u langskomt zal hij/zij voor de volgende keer één of meerdere extra tassen bij u achterlaten.

 • Waarin moet ik mijn taxussnoeisel bewaren als ik te weinig Taxus Taxi Tassen heb? + toon details

  Het komt weleens voor dat iemand te weinig Taxus Taxi Tassen heeft ontvangen. Om het taxussnoeisel kwalitatief goed te houden vragen wij u de tas niet helemaal vol te proppen. U kunt het snoeisel het beste los in de tas storten. Het overige taxussnoeisel kunt u los in een bak/ speciekuip of op een hoop bewaren. Wanneer onze chauffeur bij u langskomt zal hij/zij voor de volgende keer één of meerdere extra tassen bij u achterlaten.

 • Wie bepaald hoeveel Taxus Taxi Tassen ik nodig heb? + toon details

  De Taxus Taxi Tassen hebben een volume van bijna 250 liter. Er kan behoorlijk veel in en dat is iets waar mensen zich vaak op verkijken. Onze chauffeurs zijn door hun ervaring in staat te bepalen hoeveel tassen u nodig heeft. Wanneer er een chauffeur bij u langskomt, zal hij/ zij aan de hand van de taxushaag bepalen hoeveel tassen u nodig heeft.  Staat uw taxushaag achter in de tuin dan kunt u ook de afmetingen ook via de website, via e-mail of telefonisch aan ons doorgeven. Wij proberen dan een inschatting te maken van het aantal tassen dat u nodig heeft.

 • Wordt de Taxus Taxi Tas door jullie meegenomen of mag ik deze thuis bewaren? + toon details

  In de regel laten wij de Taxus Taxi Tas bij u achter, zodat u deze de volgende keer weer kunt gebruiken. Als u wilt dat wij de tas meenemen kunt u dit het beste laten weten tijdens het indienen van uw ophaalverzoek.

 • Hoeveel taxussnoeisel past er in de Taxus Taxi Tas? + toon details

  Wanneer u het taxussnoeisel los in de tas stort kan hier evenveel in als de gemiddelde GFT- groencontainer. De tassen hebben een inhoud van circa 250 liter, daar waar de container doorgaans een inhoud van 140 liter heeft. Om de kwaliteit van het taxussnoeisel te waarborgen vragen wij u de tas niet verder te vullen dan er in een volle GFT- container past.

 • Mag taxussnoeisel nat worden? + toon details

  Wanneer u de mogelijkheid heeft het taxussnoeisel droog te bewaren heeft dit onze voorkeur. Echter mag dit niet ten koste gaan van de kwaliteit van het taxussnoeisel. Wij hebben dan ook liever dat het taxussnoeisel nat wordt, dan dat u het afdekt waardoor er broei ontstaat.

 • Ik kan mijn taxussnoeisel niet koel bewaren, wat nu? + toon details

  Als uw snoeisel niet in de schaduw of op een andere plek uit de zon bewaard kan worden kunt u zelf schaduw creëren. U kunt de lussen van de Taxus Taxi Tas gebruiken om er een licht stuk plastic of een ander soort materiaal boven te hangen. Mocht u hiertoe niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u een witte of ander lichtgekleurde doek los op het snoeisel leggen. Vocht dat uit het taxussnoeisel wil ontsnappen wordt opgenomen door het doek, waardoor broei wordt voorkomen.

  Let op! Leg er bij het bewaren van het taxussnoeisel in plastic op dat het materiaal erboven wordt gehangen. Leg dit niet op de taxus hierdoor kan het alsnog gaan broeien.

BRUIKBAAR TAXUSSNOEISEL

 • Moet taxussnoeisel volledig schoon worden ingeleverd? + toon details

  Nee, een beetje vervuiling van het taxussnoeisel is onvermijdelijk. In de meeste gevallen is het al voldoende als u een beetje oplettend te werk gaat. Om het u gemakkelijker te maken om het taxussnoeisel schoon in te zamelen kunt u bij Taxus Taxi gratis een knip/grondzeil bestellen.

 • Hoelang kan taxussnoeisel bewaard worden? + toon details

  Taxussnoeisel moet jong en vers zijn. Taxussnoeisel dat te lang bewaard wordt gaat broeien, waardoor de werkzame stof Taxol verloren gaat. Om die reden komt Taxus Taxi binnen 24 uur nadat u gebeld heeft het taxussnoeisel gratis aan huis ophalen.

 • Moet taxussnoeisel vers zijn? + toon details

  Taxussnoeisel is een product dat snel zijn kwaliteit verliest. In de begin periode van het inzamelseizoen (van half mei tot half juli) is het taxussnoeisel dusdanig kwetsbaar dat het binnen 24 uur kan bederven. Taxus Taxi streeft er daarom naar om het snoeisel van uw taxushaag binnen 24 uur op te halen. Middels onze gratis huis-aan-huis-service garanderen wij u dat uw taxussnoeisel voor ruim 99% op tijd verwerkt wordt.

 • Kan ik iets doen om de houdbaarheid van mijn taxussnoeisel te verlengen? + toon details

  Ja, dit is zeker mogelijk. Enkele voorbeelden van dingen die u kunt doen om de houdbaarheid van taxussnoeisel te verlengen:

  • Bewaren op een koele plaats, zoals de garage;
  • Het taxussnoeisel verspreiden over een oppervlakte tot een maximale hoogte van 20 centimete-
  • Bij gebruik van de Taxus Taxi Tas, in het midden een gat maken, waardoor er meer verse lucht bij het taxussnoeisel komt;
  • Het taxussnoeisel om de 8 á 10 uur door husselen, zodat de warmte weg kan en er verse lucht bij komt.
 • Wat is broei van taxussnoeisel? + toon details

  Broei wordt veroorzaakt door het vocht in het taxussnoeisel. Vanaf het moment dat u de haag gesnoeid heeft zal het vocht uit het taxussnoeisel proberen te ontsnappen. Wanneer u het taxussnoeisel bewaard op een plek waar het vocht niet kan verdampen, zal dit zich omzetten in warmte. De hitte die er ontstaat wordt broei genoemd. Bij het ontstaan van broei begint ook het taxussnoeisel te bederven. Om dit te voorkomen moet u het taxussnoeisel zoveel als mogelijk los gestort bewaren. Zo krijgt het vocht de kans te verdampen en kan broei worden voorkomen.

  Een goed middel om het taxussnoeisel te bewaren is middels de gratis Taxus Taxi Tas. Door deze los en luchtig met taxus af te vullen bent u een groot deel van het ‘broei gevaar’ voor. De Taxus Taxi Tas kunt u aanvragen op de website via het aanvraagformulier, via ons e-mail adres info@taxustaxi.nl of telefonisch via; 085- 489 63 50.

 • Hoe weet ik of ik de juiste soort taxus in mijn tuin heb staan? + toon details

  Wanneer u er niet zeker van bent of uw taxushaag de juiste is kunt u hierover contact met ons opnemen. Voor de beoordeling is de meest makkelijke manier als u ons een foto van een van de twijgjes van de taxus toestuurt. Dit kan via ons e-mail adres info@taxustaxi.nl. Een andere optie is, om bij een van uw buurtgenoten na te gaan of uw haag een taxus is.

 • Welk deel van de taxus is bruikbaar? + toon details

  Voor de productie van medicatie tegen kanker (taxol) is het éénjarige schot van de taxushaag bruikbaar. Dit éénjarige schot heeft meestal een lengte van 30 tot 40 centimeter. Hoe korter de stukjes zijn, des te beter dit is voor de productie van medicatie. De jonge blaadjes van de twijgjes / scheuten bevatten namelijk het hoogste rendement aan 10-deacetylbaccatine III.

  Wanneer u de taxushaag éénmaal of meerdere malen per jaar snoeit is hetgeen dat eraf komt altijd bruikbaar. Snoeit u de taxushaag éénmaal per twee jaar, dan komt onze chauffeur graag bij u langs om te beoordelen of het snoeisel bruikbaar is. Snoeit u niet vaker dan eens in de drie jaar of langer, dan is de kans groot dat uw taxussnoeisel niet bruikbaar is.

 • Hoever kan ik mijn taxushaag terug snoeien? + toon details

  De taxus is een zeer sterke en taaie conifeersoort. U kunt de taxus gerust tot op de stam terugsnoeien, waarna hij gewoon weer terug groeit. U moet zich er wel van bewust zijn dat het een aantal jaren kan duren voor de taxushaag mooi dicht gegroeid is.

  Wanneer u de taxushaag terugsnoeit, is dit snoeisel niet bruikbaar voor de productie van medicatie tegen kanker. Enkel het éénjarige schot kan gebruikt worden. Om toch deel te nemen aan de Taxus Taxi Actie kunt u de taxushaag alvorens het terugsnoeien eerst een gewone knipbeurt geven.

DEELNAME ACTIE

 • Wanneer komen jullie het taxussnoeisel ophalen? + toon details

  Gezien de beperkte houdbaarheid van het taxussnoeisel haalt Taxus Taxi het snoeisel 7 dagen per week op. Wanneer u ons direct een e-mail stuurt, een ophaalverzoek indient via de website of belt dan komen wij het taxussnoeisel binnen 24 uur bij u ophalen.

 • Ik heb teveel taxus om in een keer te snoeien, wat nu? + toon details

  Wat Taxus Taxi betreft is dat geen probleem. De minimale hoeveelheid taxussnoeisel die wij middels de gratis huis-aan-huis service kunnen komen ophalen is één kruiwagen vol. Als u twee dagen achter elkaar snoeit en u kunt het taxussnoeisel los of op een koele plek bewaren, komen wij na de tweede dag bij u langs om het op te halen.

  Mocht u het snoeien verspreiden over meer dan twee dagen, dan komen wij het gesnoeide deel alvast ophalen. Wanneer u dan verder gaat met snoeien maakt u opnieuw een afspraak, zodat wij het andere deel ook op kunnen komen halen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw taxussnoeisel de juiste kwaliteit heeft om gebruikt te worden in de strijd tegen kanker.

 • Zijn er kosten verbonden aan de taxussnoeisel ophaalservice? + toon details

  Alle services en diensten die Taxus Taxi u aanbiedt zijn volledig gratis. Uw donatie in de vorm van taxussnoeisel zien wij als een groot goed. Wij koesteren dit en willen u dan ook zoveel mogelijk in de gelegenheid stellen deel te nemen aan de inzameling.

 • Zijn er kosten verbonden aan de Taxus Taxi Tas of het knip/ grondzeil? + toon details

  Nee, Taxus Taxi biedt u deze gratis hulpmiddelen, om het inzamelen te vergemakkelijken. Daarnaast willen wij u bedanken voor uw deelname aan de Taxus Taxi inzamelactie. Daarom mag u de gratis hulpmiddelen thuis bewaren en ook gebruiken voor andere klusjes in de tuin. Onze bedoeling is dan wel dat u de materialen tenminste éénmaal per jaar gebruikt worden voor de taxus inzameling. De Taxus Taxi Tas en/of het knip/grond zeil kunt u aanvragen via het aanvraagformulier op de website, via ons e-mail adres info@taxustaxi.nl of telefonisch via; 085- 489 63 50.

 • Moet ik thuis blijven voor de taxussnoeisel ophaal service? + toon details

  Wanneer u het taxussnoeisel op een bereikbare plaats neerzet hoeft u hiervoor niet thuis te blijven. De chauffeur ruimt het taxussnoeisel netjes op en laat desgewenst een (nieuwe) Taxus Taxi Tas voor u achter.

 • Waar moet ik mijn taxussnoeisel neerzetten als ik niet thuis ben? + toon details

  U kunt het beschouwen, zoals u normaal uw container leeg laat maken of uw vuilniszakken op laat halen. Zet uw taxussnoeisel op een bereikbare plaats neer. Zo kan onze chauffeur het te allen tijde bij u ophalen.

 • Wanneer moet ik mijn taxussnoeisel buiten zetten? + toon details

  Om te voorkomen dat onze chauffeur u onnodig moet storen vragen wij u het snoeisel de avond voor ons bezoek buiten te zetten. Wij kunnen het tijdstip van ons bezoek van te voren niet inschatten.

 • Hoe laat kan ik Taxus Taxi verwachten? + toon details

  Allereerst willen wij aangeven dat u niet thuis hoeft te blijven om uw taxussnoeisel op te laten halen.

  Zet of leg uw taxussnoeisel op een bereikbare plaats. De chauffeur ruimt het snoeisel netjes op en laat desgewenst een (nieuwe) Taxus Taxi Tas voor u achter.

  De chauffeurs van Taxus Taxi beginnen vroeg in de ochtend aan hun route en gaan wanneer nodig door tot s ’avonds laat. U kunt dus ook vóór en ná reguliere werktijden iemand van Taxus Taxi verwachten. Dit heeft te maken met de kwaliteitseisen waaraan het taxussnoeisel moet voldoen. Om de kwaliteit van het taxussnoeisel te waarborgen wordt het binnen circa 24 uur gratis bij u thuis opgehaald. Deze kwaliteitswens maakt ons zeer afhankelijk van het aantal mensen dat op één dag snoeit. Het is hierdoor onmogelijk een concrete tijd met u af te spreken.

 • Waar kan ik mij aanmelden voor de gratis taxussnoeisel ophaal service? + toon details

  Dien uw ophaalverzoek in net voor of na het snoeien van uw taxushaag. U kunt dit online doen via het het aanvraagformulier op onze homepage of via het e-mail adres info@taxustaxi.nl. Ook is het mogelijk de afspraak telefonisch te maken via het telefoonnummer: 085- 489 63 50.

 • Hoe kan ik meedoen aan de Taxus Taxi Actie? + toon details

  U kunt in slechts twee stappen deelnemen aan onze gratis taxussnoeisel inzameling.

  1. U snoeit de taxushaag;
  2. U neemt contact op met Taxus Taxi via het formulier op de website, het e-mail adres info@taxustaxi.nl of telefonisch via;085-489 63 50.

  Wanneer gewenst kunt u van te voren een gratis Taxus Taxi Tas en/of knipzeil aanvragen doormiddel van het invullen van het aanvraagformulier.

 • Ik heb zelf geen taxus. Kan ik toch meedoen aan de Taxus Taxi Actie? + toon details

  Alle hulp om de taxus inzameling groter te maken is welkom. Met name het bekend maken van de Taxus Taxi Actie middels folders is zeer arbeidsintensief. Wilt u hierin uw steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via ons e-mail adres info@taxustaxi.nl of telefonisch via; 085-489 63 50.

 • Voor hoeveel taxussnoeisel komen jullie bij mij langs? + toon details

  In principe maakt Taxus Taxi geen onderscheid in hoeveelheden. Onze visie is dat iedereen die een donatie wil doen, hiertoe in de gelegenheid gesteld moet worden. Maar om de gratis ophaalservice te bekostigen moet er wel een bodemgrens getrokken worden. Daarom is besloten dat het minimum aantal taxussnoeisel voor de ophaalservice circa 1 kruiwagen vol moet zijn.

  Heeft u minder taxussnoeisel dan het minimum, dan kunt u wellicht tegelijkertijd met een van uw buurtgenoten de taxushaag snoeien, om zo toch aan deze hoeveelheid te komen.

GEMEENTEN

 • Waarom krijgen deelnemende gemeenten geld voor de taxusinzameling? + toon details

  Gemeenten die zich inzetten voor de Taxus Taxi Actie krijgen daarvoor een kleine vergoeding. Deze vergoeding wordt door de gemeente gedoneerd aan een (regionaal) goed doel. Zo wordt uw gemeente mede door uw inzet in staat gesteld een stukje ondersteuning te bieden aan een burgerinitiatief bij u uit de regio.

 • Als mijn gemeente niet tussen de deelnemende gemeente staat, kan ik dan toch mijn taxussnoeisel op laten halen? + toon details

  Taxus Taxi breidt ieder jaar een stuk uit, waardoor er steeds weer nieuwe plaatsen bijkomen. Het gebied waar Taxus Taxi actief is bestaat uit veel meer plaatsen dan die binnen de deelnemende gemeenten vallen. Neem daarom gerust contact met ons op om te kijken of de gratis ophaalservice ook bij u in de buurt geboden wordt.

SNOEIEN

 • Snoeien jullie ook taxus? + toon details

  Zelf biedt Taxus Taxi geen (gratis) taxus snoeiservice aan. Wel werkt de stichting samen met vakbekwame hoveniers bij u in de regio. Via onze website zoekt u gemakkelijk naar een hovenier bij u in de buurt. De hovenier snoeit uw haag niet gratis maar zorgt er door zijn kennis en kunde wel voor dat uw haag er na afloop mooi bij staat. Let op door wie u uw haag (gratis) laat snoeien!

 • Wanneer kan ik mijn taxushaag het beste snoeien? + toon details

  Dat hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeur. Het taxussnoeisel inzamelseizoen loopt doorgaans van medio mei tot en met eind september. Wanneer u binnen deze periode snoeit komen wij het taxussnoeisel gratis bij u ophalen. Welke tips wij u wel mee kunnen geven voor het snoeien van uw taxushaag:

  – Snoei niet tijdens een zonnige periode, in verband met de kwaliteit van uw haag. Na het snoeien heeft uw taxushaag een herstelperiode nodig. Dit wordt lastig, wanneer direct na het snoeien de felle zon ervoor zorgt dat de gesnoeide uiteinden verbranden. Net voor een bewolkte of regenachtige periode is de beste snoeitijd voor uw taxushaag. Snoeit u de haag toch tijdens een droge en zonnige periode, verzorg de taxushaag dan extra met water, om de herstelperiode te versnellen.
  – Wilt u slechts één keer per jaar snoeien, doe dit dan in augustus of september om de gehele winter een strakke haag te houden;
  – Hoe vaker u de haag snoeit, des te dichter en strakker deze wordt.

 • Hoe kan ik mijn taxushaag het beste snoeien? + toon details

  Er zijn geen strakke richtlijnen voor de manier waarop uw haag gesnoeid moet worden. Het beste kunt u uitgaan van uw eigen wensen. Wat de taxus inzameling betreft heeft het onze voorkeur dat het taxussnoeisel met zo min mogelijk stenen, blad, zand, hout en ander materiaal verontreinigd is. Om het u gemakkelijker te maken bieden wij u gratis grond/ knipzeilen en Taxus Taxi Tassen ter beschikking. Deze kunt u aanvragen via het aanvraagformulier op onze website, via ons e-mail adres info@taxustaxi.nl of via het telefoonnummer 085- 489 63 50.

 • Met welke snoeischaar kan ik mijn taxushaag het beste snoeien? + toon details

  Er zijn verschillende gereedschappen waarmee u uw taxushaag weer in de gewenste vorm kunt krijgen. Zo kunt u gebruik maken van een handmatige heggenschaar, elektrische heggenschaar, of benzine heggenschaar. Wat de taxusinzameling betreft zijn hierin geen vereisten. Als het taxussnoeisel maar schoon is. Dit betekend vrij van stenen, blad, zand, hout en ander materiaal.

TAXUS ALGEMEEN

 • Zijn alle taxussoorten bruikbaar voor de productie van taxol? + toon details

  Voor de productie van medicatie tegen kanker (taxol) gebruikt men het snoeisel van de taxus baccata. Dit is tevens de taxussoort die in de meeste tuinen voorkomt.

 • Wat is taxus? + toon details

  De taxus is een tweehuizige conifeer soort. Dat de plant tweehuizig is betekend dat er zowel mannelijke als vrouwelijke planten zijn. Het is een langzame groeier die desondanks tot wel 20 meter hoog kan groeien. Daarbij is de taxus een zeer sterke en taaie conifeersoort. Dit is alleen al te herleiden aan het feit dat er in Engeland taxusbomen bekend zijn die er al staan van vóór de jaartelling. De taxus laat zich goed in vorm snoeien en is wintergroen. Mede door deze eigenschappen is de plant zeer populair als haagplant. Naast dat de taxus een mooie wintergroene plant is heeft hij ook een keerzijde. De meeste bestanddelen van de taxus zijn namelijk giftig. Om die reden wordt het ook wel de venijnboom genoemd. Met name vee dieren zijn zeer gevoelig voor de plant en kunnen bij het eten van een kleine hoeveelheid taxussnoeisel dood gaan. De mens is daarentegen een stuk minder gevoelig voor het gif van de venijnboom, waardoor er veel taxussnoeisel nodig is voor één chemotherapie. Het enige niet giftige deel aan de taxus, is het rode vruchtvlees van de besjes. De harde pit daarentegen is weer giftig.

 • Is taxus giftig? + toon details

  Ja, de meeste bestanddelen van de taxusplant zijn giftig. Om die reden wordt het ook wel de venijnboom genoemd. Met name vee dieren zijn zeer gevoelig voor de plant en kunnen bij het eten van een kleine hoeveelheid taxussnoeisel dood gaan. De mens is daarentegen een stuk minder gevoelig voor het gif van de venijnboom, waardoor er veel taxussnoeisel nodig is voor één chemotherapie. Het enige niet giftige deel aan de taxus, is het rode vruchtvlees van de besjes. De harde pit daarentegen is weer giftig.

 • Waarom groeien er besjes aan mijn taxushaag? + toon details

  De taxusplant is een tweehuizige conifeer soort. Dit betekend dat er zowel mannelijke als vrouwelijke planten zijn. De vrouwelijke plant produceert een vrucht (de rode bes). De mannelijke plant produceert een stuifmeel, dat moet zorgen voor de bevruchting van de bes.

 • Moet ik mijn handen wassen na het snoeien van de taxushaag? + toon details

  De taxusplant is voor mensen niet dusdanig giftig, dat het gevaarlijk is, wanneer u uw handen niet wast na het snoeien. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken als u dit bent vergeten of niet gedaan heeft. Desondanks zijn er ook mensen die een allergie hebben voor de taxus. Bij deze mensen is het sowieso raadzaam de handen te wassen na het snoeien.

 • Hoe vaak moet ik mijn taxushaag snoeien? + toon details

  Bij taxushagen jonger dan 5 jaar wordt aangeraden tenminste 2 maal per jaar te snoeien. Zo brengt u de haag in de gewenste vorm. Bij taxushagen ouder dan 5 jaar is het afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Hoe vaker u de haag snoeit, des te strakker deze wordt.

 • Wat is het verschil tussen Buxussnoeisel en Taxussnoeisel? + toon details

  Het taxussnoeisel is te herkennen aan opgerolde blaadjes, die lijken op korte naalden. Daarnaast produceert de vrouwelijke plant in het najaar rode besjes die zeer kenmerkend zijn voor de taxus plant. De buxus heeft daarentegen blaadjes die van uiterlijk een stuk breder en ovaler zijn.

 • Kan ik mijn taxushaag sneller laten groeien? + toon details

  Ja dit kan. De meest natuurlijke manier is om de haag te verzorgen met voldoende water en zonlicht. Op dat laatste hebben wij helaas niet veel invloed. Daarnaast kunt u de bodem verrijken door deze te vermengen met goede grond en/of bemesting.

  Welke optie u ook kiest, doe dit met mate. Te veel bemesting of water zorgt voor een verzadiging van de grond, wat een negatief effect kan hebben op de groei en structuur van uw taxushaag.

TAXUS PROCES

 • Wat doen ze precies met het taxussnoeisel? + toon details

  Wanneer het taxussnoeisel bij u is opgehaald, wordt het vervoerd naar kruidendrogerij Roijkru in Oss. Eenmaal aangekomen zoeken de chauffeurs van Taxus Taxi het snoeisel nogmaals uit, zodat er zo min mogelijk verontreiniging mee de machines in gaat. Als eenmaal al het goedgekeurde taxussnoeisel is gesorteerd wordt het kort gesneden. Nadat alles door de snijmachine is geweest, wordt het materiaal gedurende 15 á 20 uur gedroogd. Eenmaal droog wordt het nogmaals gesneden en word zoveel mogelijk verontreiniging uit het taxussnoeisel gehaald. Vervolgens wordt het zuivere materiaal ingepakt en verscheept naar het oosten. Hier wordt de stof 10-deacetylbaccatine III geëxtraheerd. Deze stof is een van de begin bestanddelen van taxol. Nadat de deacetyl is omgezet naar taxol wordt de vloeistof ingepakt en wereldwijd verspreid. In de ziekenhuizen waar taxol wordt toegepast voegen medewerkers het toe aan de chemotherapie.

 • Hoeveel taxussnoeisel is er nodig voor 1 chemotherapie? + toon details

  Voor de productie van 1 chemotherapie zijn vijftien volle kruiwagens aan taxussnoeisel nodig. Dit is te vergelijken met het volume van 1 kubieke meter.

TAXUS TAXI TAS

 • Waar haal ik de Taxus Taxi Tas? + toon details

  De gratis tas kunt u op aanvraag bij Taxus Taxi verkrijgen. U kunt de gratis Taxus Taxi Tas online bestellen middels het aanvraagformulier,  via de e-mail of telefonisch via: 085- 489 63 50.

  Wanneer wij bij u in de buurt zijn zullen wij de tas komen afleveren. In enkele gevallen verwijzen wij u door naar een van onze afhaalpunt bij u in de buurt. Evenals voor het ophalen van taxussnoeisel hoeft u ook voor de aflevering van een Taxus Taxi Tas niet thuis te blijven. Onze chauffeur legt de tas op een zichtbare plaats neer, zodat u deze bij thuiskomst ziet liggen.

 • Kan ik ook zonder de Taxus Taxi Tas deelnemen aan de inzamel actie? + toon details

  Ja, de Taxus Taxi Tas wordt u enkel aangeboden als gratis hulpmiddel om het inzamelen gemakkelijker te maken. U bepaald zelf of u hier gebruik van wilt maken. Het taxussnoeisel is ook te bewaren op een hoop, in een kruiwagen/ speciekuip of andere bak, waarvan de bovenkant open is.

TAXUSSNOEISEL NIET MEEGENOMEN NAAR MAKEN AFSPRAAK

 • Mijn taxussnoeisel is blijven staan, wat nu? + toon details

  Taxus Taxi biedt u de garantie dat ruim 99% van al het ingezamelde taxussnoeisel gebruikt wordt.  Desondanks komt het weleens voor dat uw adres onverhoopt niet bij de chauffeur op de planning terecht is gekomen. Wij stellen het zeer op prijs als u hierover contact met ons opneemt, zodat wij kunnen uitzoeken waar het mis is gegaan. Gelukkig komt dit slechts zeer zelden voor, maar het is niet uit te sluiten. Wanneer u opnieuw contact met ons heeft opgenomen plannen wij uw adres in, waarna de chauffeur alsnog langskomt. In de meeste gevallen is alle taxus nog bruikbaar. In sommige gevallen is een klein deel verbroeid, waardoor dat deel niet meer bruikbaar is in de strijd tegen kanker. De chauffeur neemt al het snoeisel mee, waarna op de werf wordt uitgezocht welk snoeisel nog bruikbaar is en wat niet meer.

 • Taxus Taxi is langs geweest maar mijn taxussnoeisel staat er nog, hoe kan dit? + toon details

  In sommige gevallen is het taxussnoeisel in zoverre verontreinigd met zand, blad, steen, hout of ander materiaal. De chauffeur zal in eerste instantie zijn/ haar best doen om zoveel mogelijk bruikbaar taxussnoeisel eruit te halen. Voor het niet bruikbare deel zal hij/ zij u wanneer mogelijk benaderen om uit te leggen waarom het snoeisel niet bruikbaar is. Mocht u niet thuis zijn, dan laat onze chauffeur een kaartje achter waarop wordt uitgelegd waarom het snoeisel niet bruikbaar is. Dit kaartje vindt u terug in uw brievenbus.

VOICEMAIL

 • Als ik Taxus Taxi bel krijg ik de voicemail, wat nu? + toon details

  In zeer drukke perioden is het niet mogelijk om iedereen direct te woord te staan. U kunt in dat geval verschillende acties ondernemen:

  – Een ophaalverzoek inspreken, waarna Taxus Taxi automatisch bij u langskomt;
  – Een terugbel notitie achterlaten, waarna een van de medewerkers u op een rustiger moment terug zal bellen
  – Online een ophaalverzoek indienen, waarna u een digitale bevestiging ontvangt;
  – Later nogmaals terugbellen, met het idee dat er dan iemand de telefoon op kan nemen.

  Wij raden u aan om een ophaalverzoek bij ons in te spreken. De kantoormedewerker zal uw adres op de planning zetten, waarna een van onze chauffeurs de volgende dag bij u langskomt. Mocht u ondanks het ophaalverzoek nog contact willen met een van onze medewerkers, vermeld dit dan in uw bericht. Heeft u behoefte aan een bevestiging, maar wenst u niet perse terug gebeld te worden, dien dan uw verzoek online in.

WERKEN BIJ TAXUS TAXI

 • Is werken bij Taxus Taxi vrijwilligerswerk? + toon details

  Een deel van het geld dat Stichting Taxus Taxi genereerd wordt in loon uitgekeerd aan de medewerkers. De stichting heeft ervoor gekozen te werken met mensen die om wat voor een reden dan ook een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze opzet is ontstaan vanuit een re-integratie optiek. Naast het concreet strijden tegen kanker met de taxus inzameling, wil Taxus Taxi zich inzetten voor andere maatschappelijke belangen.

 • Vacatures + toon details

  Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures.