Over ons
stichting Taxus Taxi

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 46.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel. U kunt hierbij helpen!

Onze taxusinzameling is gestart in 2009. De bekendheid van de taxusinzameling is inmiddels zo groot geworden, dat wij de mogelijkheid hebben gekregen, om uit te groeien tot een professionele ANBI stichting.

Op ons service kantoor in Cuijk werken gedurende de zomermaanden enthousiaste medewerkers die u voorzien van de nodige informatie en uw afspraak inplannen. In Oss bevindt zich de drogerij waar onze chauffeurs het taxussnoeisel aan het einde van de dag naartoe brengen. Drogerij Roijkru verzorgt hier het drogingsproces en het transport naar het buitenland.

Werner Toonen

Coördinator Taxus Taxi

Bert Toonen

Allround medewerker

Nicole Windt

Hoofd service kantoor

Onze chauffeurs

Onze chauffeurs staan het hele seizoen voor u klaar om uw taxussnoeisel op te halen. Daarnaast maken zij graag tijd voor u als u een vraag heeft. Graag tot ziens onderweg!

Afspraak maken

ANBI

Als stichting hebben wij van de belastingdienst de titel ANBI ontvangen. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Lees meer...

publicatieplicht-stichting-taxus-taxi

jaarverslag-stichting-taxus-taxi

Heeft u na het lezen van de informatie
op onze website nog vragen?

Veelgestelde vragen