Taxussnoeisel
inzamelactie

Ons concept

In de zomermaanden zijn wij actief met de inzameling van het snoeisel van de Taxus Baccata. De naaldjes van deze haag bevatten dé belangrijke basis grondstoffen voor chemotherapieën. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan kan het snoeiafval (minimaal één kruiwagen vol) kosteloos door ons laten ophalen. Voor het ophalen van taxussnoeisel maakt u nadat u gesnoeid heeft online een afspraak. Wij halen het taxussnoeisel dan binnen 72 uur bij u op, mits anders staat aangegeven op onze homepage. Onze chauffeurs zijn 5 dagen per week onderweg. Wij komen bij u langs op maandag, dinsdag, donder, vrijdag en zaterdag. Houd bij het snoeien altijd rekening met onze knipvoorwaarden. Zo weten wij zeker dat het aangeboden snoeisel bruikbaar is voor onze inzamelactie.

Zoek hoveniers Knipvoorwaarden

Ons werkgebied

Wij zijn nog niet in de mogelijkheid om onze inzamel service aan te bieden in heel Nederland. Controleer voordat u snoeit altijd eerst of wij actief zijn bij u in de woonplaats. Dit doet u door uw postcode en huisnummer in te vullen in het afspraken formulierU ontvangt alleen een melding wanneer wij niet bij u in de woonplaats actief zijn. Bij het ontbreken van deze melding vult u het formulier verder in waardoor er automatisch een afspraak bij ons ingepland wordt.

Taxussnoeisel als medicijn

Naast de sierlijke uitstraling heeft taxussnoeisel ook een geneeskrachtige werking. Al in 1963 ontdekten wetenschappers van het National Cancer Institute in de Verenigde Staten dat verschillende taxussoorten anti-tumoractiviteiten vertonen. Het duurde hierna nog een aantal jaren voor men de exacte werking van de stof paclitaxel in kaart had gebracht. Uiteindelijk stelde men vast dat paclitaxel zich richt op de delende cellen van een tumor en daardoor de deling van cellen tegengaat. Het geneesmiddel tegen kanker met de werkzame stof paclitaxel kreeg de commerciële naam Taxol en werd met succes in de medische wereld geïntroduceerd. Tegenwoordig is Taxol het hoofdbestanddeel van de chemotherapie. De stof uit de taxusnaalden wordt gebruikt bij bestrijding van borst,- maag,- slokdarm,- prostaat,- long,- eierstok en huidkanker.

Heeft u na het lezen van de informatie
op onze website nog vragen?

Veelgestelde vragen