Knipvoorwaarden
van Taxus Taxi

Broei Voorkomen

Broei is een grote boosdoener voor vers taxussnoeisel. Het broeiproces zorgt ervoor dat de temperatuur van het taxussnoeisel dusdanig stijgt, dat de belangrijke stof uit de naaldjes vloeit. Voorkom broei door gebruik te maken van onze Taxus Taxi Tas en het maken van een kuil. Neem de volgende tips in acht.

  • Maak een kuil in het midden van uw gevulde Taxus Taxi Tas, zodat er voldoende lucht bij kan. Bij gebruik van eigen materialen is dit ook mogelijk. Instructievideo
  • Bied het snoeisel bij het gebruik van eigen materialen nooit aan in plastic. Plastic laat geen lucht door, het snoeisel zal daardoor gaan broeien. Leg het snoeisel bij voorkeur los op een zeil.
  • Druk het taxussnoeisel in de tas niet aan.
  • Vul de tas t/m juli tot maximaal de helft.
  • Vul de tas vanaf augustus maximaal.
  • Zet het snoeisel zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Dek de taxus nooit af, ook niet als het regent. De taxus mag gerust nat worden.

Jong Knipsel

De Taxus Taxi Tassen kunt u onder andere afhalen bij enkele vestigingen van Boerenbond en Welkoop. Daarnaast hebben wij op diverse plekken binnen ons werkgebied andere uitgiftepunten gecreëerd. Kijk hier om te zien welke vestigingen van o.a. Boerenbond en Welkoop deelnemen.

Wij zamelen alleen de eenjarige scheuten in van de Taxus Baccata. Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20-30 centimeter. En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid.
Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming. Helaas kunnen wij dat gedeelte van de taxushaag niet gebruiken. Ook hele taxusbomen of complete hagen worden niet door ons opgehaald.

Zuiver Taxussnoeisel

Het taxussnoeisel dient zoveel als mogelijk vrij te zijn van takken, zand en blad. Wanneer het snoeisel te veel (meer dan 5%) vermengt wordt met deze materialen is het mogelijk onbruikbaar voor onze taxusinzameling. Als de chauffeurs bij aankomst toch constateren dat het te veel bevuild is met deze materialen, dan kunnen zij het snoeisel helaas niet meenemen.

Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. Wij bieden hiervoor onze speciale opvang zeilen aan. De zeilen zijn 5 meter x 1,30 meter. Bereken met onze speciale tassen en zeilen calculator hoeveel materialen u nodig heeft. Binnen ons werkgebied kunt u deze materialen gratis afhalen bij onder andere een Boerenbond of Welkoop vestiging. Kijk hier voor alle uitgiftepunten. 

 

 

Aanmelden vers taxussnoeisel

Wij kunnen alleen vers taxussnoeisel gebruiken. Maak daarom direct na het snoeien online een afspraak. Voor mensen zonder internet zijn wij ook telefonisch te bereiken. Houd bij het maken van een telefonische afspraak rekening met een wachtrij. Wij proberen uw oproep zo snel mogelijk te beantwoorden. Echter is het op sommige momenten zo druk dat de gemiddelde wachttijd kan oplopen. Wij bieden u dan de mogelijkheid om uw afspraak in te spreken via de voicemail. Bij het achterlaten van een e-mail adres en/of 06- nummer, ontvangt u een bevestiging.

Minimale hoeveelheid

Onze service is een gratis mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier deel te nemen in de strijd tegen kanker. Wij waarderen alle donaties en zijn er zeer trots op dat u de strijd tegen kanker samen met ons aangaat. Om het financieel haalbaar te houden moeten wij desondanks een minimaal aan te leveren hoeveelheid hanteren.

U kunt uw snoeisel door ons laten ophalen vanaf 1 volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u te weinig snoeisel om dit te laten ophalen, maar wilt u graag deelnemen? Snoeit u dan tegelijk met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van onze gratis inzameldienst.

Heeft u na het lezen van de informatie
op onze website nog vragen?

Veelgestelde vragen