Knipvoorwaarden
van Taxus Taxi

Jong knipsel

Wij zamelen alleen de eenjarige scheuten in van de Taxus Baccata. Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20-30 centimeter. En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid.
Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming. Helaas kunnen wij dat gedeelte van de taxushaag niet gebruiken. Ook hele taxusbomen of complete hagen worden niet door ons opgehaald.

 

Zuiver taxussnoeisel

Het taxussnoeisel dient vrij te zijn van takken, steen, zand en blad. Wanneer het snoeisel vermengt wordt met deze materialen is het onbruikbaar voor onze taxusinzameling. Als de chauffeurs bij aankomst toch constateren dat het bevuild is met deze materialen, dan kunnen zij het snoeisel helaas niet meenemen.

Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. Wij bieden hiervoor onze speciale opvang zeilen aan. De zeilen zijn 5 meter x 1,30 meter. Bereken met onze speciale tassen en zeilen calculator hoeveel materialen u nodig heeft. Binnen ons werkgebied kunt u deze materialen gratis afhalen bij een Boerenbond of Welkoop vestiging. Kijk hier voor alle uitgiftepunten. 

 

Broei voorkomen

Broei is een grote boosdoener van onbruikbaar taxussnoeisel. Het broeiproces zorgt ervoor dat de temperatuur van het taxussnoeisel zo hoog stijgt, dat de belangrijke stof uit de naaldjes vloeit. Voorkom broei door gebruik te maken van onze Taxus Taxi Tas en neem de volgende tips in acht.

  • Maak een kuil in het midden van uw gevulde Taxus Taxi Tas zodat er voldoende lucht bij kan. Bij gebruik van eigen materialen is dit ook mogelijk.
  • Bied het snoeisel bij het gebruik van eigen materialen nooit aan in plastic. Veelvuldig wordt het snoeisel nog aangeboden in vuilniszakken. Dit materiaal laat geen lucht door.
  • Druk het taxussnoeisel in de tas niet aan.
  • Vul de tas t/m juli tot maximaal de helft.
  • Vul de tas vanaf augustus maximaal.
  • Zet het snoeisel zoveel mogelijk in de schaduw.

De Taxus Taxi Tassen kunt u afhalen bij Boerenbond en Welkoop. Daarnaast hebben wij op diverse plekken andere uitgiftepunten gecreëerd. Kijk hier voor alle uitgiftepunten. 

 

Vers taxussnoeisel

Wij kunnen alleen vers taxussnoeisel gebruiken. Maak daarom direct na het snoeien online een afspraak. Voor mensen zonder internet zijn wij ook telefonisch te bereiken. Houd bij het maken van een telefonische afspraak rekening met een wachtrij. Wij proberen uw oproep zo snel mogelijk te beantwoorden. Echter is het op sommige momenten zo druk dat de gemiddelde wachttijd kan oplopen. Wij bieden u dan de mogelijkheid om uw afspraak in te spreken via de voicemail. Bij het achterlaten van een e-mail adres en/of 06- nummer, ontvangt u een bevestiging.

Heeft u na het lezen van de informatie
op onze website nog vragen?

Veelgestelde vragen