23 mei 2017

Aftrap nieuwe inzamelseizoen juni 2017

Aftrap nieuwe inzamelseizoen juni 2017

Vorig jaar hebben wij als stichting een totale hoeveelheid van 442.060 kilo taxusknipsel ingezameld. Hieruit kon de belangrijke basis grondstof voor chemotherapiee╠łn gehaald worden. Goed voor 3.700 chemotherapiee╠łn in totaal. Ook dit jaar zetten wij de schouders er weer onder en komen we met een aantal nieuwe aandachtspunten.

Naar verwachting kunnen we in de eerste week van juni weer een start maken met de inzameling van taxusknipsel. Zodra de grondstof weer voldoende aanwezig is in de naaldjes, wordt het startschot gegeven. En kunt u ons weer inschakelen voor het kosteloos ophalen van taxusknipsel. Via www.taxustaxi.nl/afspraak, is het een kleine moeite om een ophaalverzoek in te dienen. Ook is het straks mogelijk om via onze website te bekijken in welk gebied we precies actief zijn.

Inmiddels hebben we al een aantal jaren ervaring opgedaan en weten wij de kwaliteit van het knipsel steeds beter te waarborgen. Iedereen kan bijdragen in die kwaliteit. Daarom stellen wij gratis opvangzeilen en Taxus Taxi Tassen beschikbaar. Hiermee kan het knipsel schoon worden opgevangen en op een luchtige manier worden bewaard. Vanaf 2017 worden de gratis materialen niet meer bij de donateur thuis gebracht. Dit wordt allemaal geregeld

vanuit diverse uitgiftepunten, binnen ons werkgebied. Via onze website, worden bij de start van het seizoen, alle uitgiftepunten getoond.

Dit jaar zullen wij wederom aandacht schenken aan andere goede doelen. Hoe we dit gaan inrichten zal in de komende weken duidelijk worden. Vanaf juni is onze website geheel vernieuwd en zal de donatiecampagne volledig worden uitgelicht. Voor alle up to date informatie houdt u onze website
in de gaten.