19 mei 2020

De taxusinzameling staat weer voor de deur!

De taxusinzameling staat weer voor de deur!

Ook dit jaar gaan wij met een enthousiast team weer aan de slag om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar hebben wij met de hulp van vele taxusdonateurs een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Daar zijn wij ontzettend trots op! Wij hopen ook dit jaar weer op een massale deelname in de ‘strijd tegen kanker’.

Startschot taxusinzameling 1 juni
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om 24/7 online een afspraak te maken. Vanaf 2 juni zijn wij ook telefonisch weer bereikbaar, maar let op dit is in beperkte mate. Wij vragen bij voorkeur online een afspraak te maken om zo de telefonische drukte te kunnen spreiden.

Taxussnoeisel kosteloos ophalen
Bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo (één kruiwagen vol) komen wij het taxussnoeisel kosteloos voor de deur ophalen. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Hiervoor kun je terecht bij een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Kwaliteit staat voorop
Om zoveel mogelijk werkzame stoffen uit het taxussnoeisel te kunnen halen, is het heel belangrijk om te letten op de kwaliteit. Daar kun jij zelf in bijdragen! Zo is de stof Taxol met name aanwezig in de jonge scheuten van de haag (eenjarig snoeisel). Hele struiken of oude takken van een haag kunnen wij helaas niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen wij om een kuil te maken in het snoeisel, ter grote van een voetbal. Ook helpt het om het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Voor meer informatie bekijk onze instructievideo.

Gratis materialen
Om de inzameling zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je op onze uitgiftepunten  (bij o.a. Boerenbond en Welkoop) gratis tassen en zeilen ophalen. Ook mag het snoeisel op een hoop op de stoep worden gelegd en gebruik worden gemaakt van eigen materialen. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel.

Taxus chauffeurs gezocht
Zonder vrijwilligers geen taxusinzameling! Ook dit jaar doen wij weer een oproep aan iedereen die zich samen met ons enthousiaste team wil inzetten voor onze taxusinzameling. Samen maken we het mogelijk om zoveel mogelijk chemotherapieën in te zamelen. Hoe mooi is dat in de vorm van tuinafval! Wij zijn op zoek naar chauffeurs die flexibel inzetbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Toer jij komende zomer ook lekker door Nederland en draag je daarmee bij in de ‘strijd tegen kanker’? Wij kijken uit naar jouw aanmelding!

Voor meer informatie over deze leuke vrijwilligers functie mail naar communicatie@taxustaxi.nl.