2 september 2019

De Taxus Taxi Actie verliep dit jaar zeer succesvol

De Taxus Taxi Actie verliep dit jaar zeer succesvol

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel is afgelopen seizoen zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. We zijn erg verheugd met deze prachtige opbrengst en danken alle donateurs die hieraan een bijdrage hebben geleverd!

We hebben gemerkt dat door het droge weer de groei per haag en regio flink kan verschillen. Gelukkig hebben we kunnen vaststellen dat deelnemers aan onze actie gemiddeld meer taxus hebben kunnen snoeien dan in andere jaren. Ondanks de weersomstandigheden was de opbrengst zodoende dit jaar boven verwachting. In totaal zijn de ingezamelde naalden goed voor ruim 3.000 therapieën.

De massaal aangeboden taxusnaalden bevatten een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

Dit jaar liep de inzameling tot en met 23 augustus. De start- en einddatum worden jaarlijks bepaald door de hoeveelheid werkzame stof die in de naalden aanwezig is. Op dit moment loopt de stof dusdanig terug, dat het niet langer bruikbaar is voor het doel.

Meerdere succesfactoren
Het succes van de inzamelactie is te danken aan meerdere factoren. Steeds meer mensen weten van de inzameling. Met Den Ouden Groep, Boerenbond, Intratuin en Welkoop hebben we een aantal goede partners waar mensen tijdens het seizoen een Taxus Taxi Tas kunnen halen voordat zij gaan snoeien.

Iedereen hartelijk dank voor de gedane bijdrage en graag zien we u allen weer terug in 2020!