27 mei 2019

Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel 10 juni van start

Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel 10 juni van start

Inzameling taxussnoeisel 10 juni van start

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door onze stichting gaat 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van chemotherapie. Door het taxussnoeisel op te halen, kunnen elk jaar opnieuw duizenden chemotherapieën worden gemaakt. Al sinds 2009 bieden wij deze gratis service aan. Gratis, omdat wij blij zijn dat u elk jaar weer met ons de strijd tegen kanker aangaat. Simpelweg door het taxussnoeisel voor ons te bewaren.

Plan nu een afspraak in
Wilt u weer deelnemen aan de Taxus Taxi Actie? Dan kunt u 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Wij vragen u om de afspraak in te plannen zo kort mogelijk nadat u uw taxushaag heeft gesnoeid. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof.

Goed begin is het halve werk
We bereiden deelnemers aan onze inzamelingsactie graag goed voor. Zodoende twee zaken om vooraf rekening mee te houden:

  • Wij adviseren deelnemers om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal. Hiermee wordt broei voorkomen. Dit is de grootste boosdoener met betrekking tot de bruikbaarheid van het snoeisel;
  • De minimale hoeveelheid is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Er is namelijk een minimale hoeveelheid nodig om het financieel haalbaar te maken. Het ophalen is immers een gratis service die we aanbieden.

Stichting Taxus Taxi is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die zich in het seizoen enkele uren per week willen inzetten voor de ‘Strijd tegen kanker’. Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en onze stichting via www.taxustaxi.nl of Facebook.

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meldt u dan aan en ontvang maximaal 5x per jaar de nieuwsbrief.