27 augustus 2018

Laatste kans om aan te melden! 6 september

Laatste kans om aan te melden! 6 september

Snoei je taxushaag nog tot 7 september voor de strijd tegen kanker

Nog maar even is er voldoende werkzame stof in de taxusscheuten aanwezig, om dit in te zetten voor de strijd tegen kanker. Help mee de doelstelling te behalen en snoei je taxushaag nog vóór vrijdag 7 september! 

Nog niet eerder was de maand augustus zo druk voor ons als in 2018. Doorgaans barst het seizoen vanaf juni in alle hevigheid los, waarna het in juli en augustus rustig voort kabbelt. Dit jaar gebeurde in juni hetzelfde, maar met de komst van de zinderende hitte verliep het vervolg anders. Een tijdje was er radiostilte. Mensen zagen de haag niet meer groeien en stelde het snoeien in grote getalen uit. Met de komst van de eerste buien kwamen ook de afspraken weer binnen. De drukste augustus maand sinds het begin van de Taxus Taxi Actie volgde.

Ondanks de drukke augustus maand zijn veel taxushagen nog niet gesnoeid. Zo blijkt uit een rondgang door de straten. Ook zien wij dit terug in onze resultaten. Tot op heden werd er voldoende werkzame stof ingezameld voor circa 2.400 therapieën. De doelstelling van 3.500 therapieën lijkt met de einddatum van 7 september dan ook niet langer haalbaar.

Waarom de inzamelactie niet verlengd wordt om het doel alsnog te behalen, is te verklaren door de dalende aanwezigheid van de kanker remmende stof in de taxusnaalden. Tijdens de nazomer worden de nachten kouder en gaat de taxus zich voorbereiden op de winter. Hierbij verplaatsen ook de stoffen zich en kunnen de naalden niet langer gebruikt worden voor extractie.

Wij en onze partner Den Ouden Groep, roepen dan ook iedere taxushaag bezitter op hun haag te snoeien vóór vrijdag 7 september. De doelstelling is nog ver weg, maar elk takje brengt ons dichter bij het doel en helpt mee in de strijd tegen kanker.