14 juni 2017

Taxus Taxi genoodzaakt om inzamelgebied in te perken

Taxus Taxi genoodzaakt om inzamelgebied in te perken

Vorig jaar al was er sprake van een verzadiging van de taxusmarkt. Wij hebben destijds de inzamelperiode verkort. In 2017 zet deze ontwikkeling zich stevig voort. Wij zijn daarom genoodzaakt een gedeelte van het gebied, waarin wij actief zijn in 2017, tijdelijk af te stoten. De verwachting is dat de markt zich binnen enkele jaren weer stabiliseert zodat wij het gebied weer kunnen uitbreiden. De Taxus Taxi Tassen en zeilen mag u dit jaar in de schuur laten liggen! Volgend jaar wordt opnieuw bekeken, binnen welk gebied wij actief zullen zijn.

U stelt zich nu vast de vraag hoe het toch mogelijk is dat er voldoende taxusknipsels aanwezig zijn voor chemotherapieën. Als u rond kijkt zijn er zovelen die met de vreselijke ziekte kanker te maken krijgen. Hoezo dan genoeg?!

Helaas hebben wij geen volledige marktkennis. Hiervoor is de farmaceutische industrie te gesloten. Wel vermoeden wij dat de verzadiging van de markt te maken heeft met de vele kleine taxusinzamelaars die in de loop der jaren zijn gestart. In het verleden, tot vorig jaar, was er een ongelimiteerd aantal kilo’s aan taxussnoeisel nodig. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de ontwikkeling van een DMF (Drug Master File), waar veel testmateriaal (taxussnoeisel) voor nodig was. Inmiddels is het DMF klaar, waardoor er minder aanvoer van vers taxussnoeisel nodig is. Dit heeft tot gevolg dat wij (tijdelijk) een gedeelte van het werkgebied moet afstoten.

De Taxus Taxi Tassen en zeilen worden dit jaar nog niet opgehaald. Wij hopen op een stabilisatie van de markt waardoor wij het gebied in de komende jaren weer kunnen uitbreiden. Tot die tijd kunnen deze gratis materialen, als prima hulpmiddel gebruikt worden in de tuin. Met name in de herfstperiode zijn deze tassen zeer bruikbaar!

In onderstaande gemeenten kunnen wij onze inzamelservice in 2017 niet aanbieden.
Aalburg, Aalten, Alphen Chaam, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Arnhem, Baarn, Blaricum, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Bunnik, Buren, Culemborg, De Bilt, Doesburg, Eemnes, Ede, Eindhoven, Geldermalsen, Giessenlanden, Gooise Meren, Gorinchem, Hilversum, Houten, Huizen, Laren, Leerdam, Leudal, Lingewaal, Lochem, Moerdijk, Neder-Betuwe, Nederweert, Neerijnen, Nieuwegein, Oost Gelre, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Soest, Tiel, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Valkenswaard, Veenendaal, Veldhoven, Venlo, Vianen, Voorst, Waalre, Wageningen, Weert, Weesp, Werkendam, Wierden, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Winterswijk, Woudenberg, Woudrichem, Zederik, Zeist, Zundert, Zutphen.