16 juli 2018

Wij hebben onze doelstelling 2018 bijgesteld!

Wij hebben onze doelstelling 2018 bijgesteld!

Op 4 juni van dit jaar is de inzameling van taxussnoeisel weer van start gegaan. De éénjarige twijgjes van deze groene heester, worden gebruikt voor de kanker remmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Stichting Taxus Taxi die de inzameling van het snoeisel verzorgd zegt een mooie start van het seizoen te hebben gehad. Tot op heden werd er voldoende snoeisel ingezameld voor de productie van 1.700 chemotherapieën. 

Eerder dit jaar stelde Taxus Taxi zich het doel voldoende snoeisel in te zamelen voor 2.700 therapieën. Door een toename in de vraag naar haar product heeft ze dit bijgesteld naar 3.500 behandelingen. Gezien de huidige stand zijn er nog heel wat taxi ritjes nodig om dit mogelijk te maken.

Ondanks de voorspoedige start, hebben de aanhoudende droogte en het warme weer, ook zijn weerslag op het enthousiasme van de mensen om te tuinieren. Dit is bij de stichting goed te merken. Aan het begin van het seizoen stond de telefoon roodgloeiend en maakte deze overuren. Met de komst van de warme dagen was dit snel bekoeld.


Deelnemen zonder taxushaag

Ook zonder taxushaag kunt u bijdragen in de strijd tegen kanker. Nog lang niet iedereen is bekend met de inzameling van het snoeisel. Mond tot mond is een van de belangrijkste middelen om de bekendheid te vergroten. Breng daarom het onderwerp ook eens ter sprake tijdens een gesprekje met de buurman of als weetje op een verjaardag van de familie.

Snoeisel aanbieden
Snoeisel is aan de stichting aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. De inzameling loopt dit jaar zeker nog tot en met eind augustus. Na die tijd is de kans groot dat de hoeveelheid werkzame stof in de plant dusdanig afneemt, dat het niet langer bruikbaar is. Houdt voor de exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2018 de website of sociale media van de stichting in de gaten.

Voor het indienen van een ophaal verzoek kunt u terecht op www.taxustaxi.nl/afspraak. Ook vind u hier de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tassen op locaties van onder andere: Den Ouden Groep, Intratuin, Boerenbond en Welkoop.

Stichting Taxus Taxi en haar samenwerkingspartner Den Ouden Groep willen iedereen alvast hartelijk danken voor hun bijdrage in de huidige tussenstand en vertrouwen erop dat het samen met u lukt om de nieuwe doelstelling voor 2018 te behalen! Samen in strijd tegen kanker!