31 augustus 2021

Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!

Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!

Dit jaar hebben we samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld. Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000 kilo, maar door ieders toewijding is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën.

Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd. Met een opbrengst van bijna 112% ten opzichte van vorig jaar zijn we dan ook meer dan tevreden. Zonder jullie, onze donateurs en partners, was dit natuurlijk nooit gelukt. Allemaal ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Chauffeurs bedankt!
Zonder onze geweldige vrijwillige chauffeurs zouden we nooit in staat zijn om deze hoeveelheid snoeisel in te zamelen en zoveel mensen te helpen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat op pad. De ene 7 dagen in de week, andere één of twee middagen. Ieder heeft op zijn eigen manier zijn steentje bijgedragen aan de strijd tegen kanker.

Piet, Berthold, Jan, Adrie, Stef, Fons, Mathijs, Hans, Bert, Ad, Harrie, Wim, Bert, Jack, Jan, Toon, Frans, Pierre, Henk en Werner. Heren, bedankt voor dit geweldige jaar!

Ook in 2022 weer op pad
Na het succes van de afgelopen jaren komt er natuurlijk volgend jaar een nieuwe inzameling. Zoals vele van jullie weten moet er een bepaalde hoeveelheid werkende stof in de taxusnaaldjes zitten om deze te kunnen gebruiken. Deze basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen is slecht enkele maanden per jaar voldoende aanwezig. Onderzoek in het voorjaar moet uitwijzen wanneer er weer genoeg van deze stof aanwezig is. Ook wij weten dus nog niet wanneer we 2022 weer in kunnen gaan zamelen. De exacte startdatum wordt volgend jaar via de nieuwsbrief, website en sociale media bekent gemaakt.

Wist je dat…
… de oudste taxusboom van Schotland van geslacht is veranderd? De taxus
in het plaatsje Fortingall is al duizenden jaren een mannelijk exemplaar,
maar droeg dit jaar voor het eerst vrouwelijke besjes.