7 juni 2022

Taxusinzameling start in 2023 weer op

Taxusinzameling start in 2023 weer op

 

Al 15 jaar zet Stichting Taxus Taxi zich met hart en ziel in voor de strijd tegen kanker. Na veel rekenwerk en overleg hebben wij moeten besluiten de inzameling een jaartje over te laten slaan. De kosten voor het inzamelen en verwerken van snoeisel zijn op dit moment te hoog. Daarbij komt dat de bedrijven die het snoeisel verwerken door Corona om de
haverklap stil liggen en dus geen nieuw snoeisel kunnen aannemen.

Ondanks dat de taxusinzameling in 2023 weer zal starten doet het toch pijn een jaar te moeten overslaan. Ook wij hadden dit graag anders gezien, vooral voor al onze trouwe donateurs. We willen iedereen dan ook graag meegeven dat wij in 2023 zeker weer van de partij zullen zijn. De inzameling mag dan één jaartje overslaan, maar de strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.

Gestegen kosten
Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan onze taxusinzameling, met een gigantische hoeveelheid snoeisel als gevolg. Nadat het snoeisel is opgehaald wordt het taxus groen afgeleverd bij een kruiden drogerij. Deze drogerij droogt het snoeisel en maakt het gereed voor transport naar het buitenland. Dit alles vraag om veel energie, waaronder gas. Zoals iedereen weet zijn de prijzen voor energie het afgelopen jaar explosief gestegen. Dit maakt het voor ons dit jaar helaas niet haalbaar de inzameling op
te zetten.

Nadat het taxussnoeisel is gedroogd gaat het voor extractie van de werkzame stof naar onder andere China. Hier hebben ze te maken met verschillende problemen die van invloed zijn op onze inzameling. Zo liggen fabrieken voor lange periodes stil en is de mogelijkheid om de werkzame stof te extraheren zeer beperkt. Dit zorgt ervoor dat de fabrieken dit jaar de nieuwe aanvoer van snoeisel simpelweg niet kunnen verwerken.

Jouw bijdrage is welkom
Jaarlijks vragen wij onze donateurs om een donatie in de vorm van taxussnoeisel. In 2022 zal dat helaas niet gaan. Desondanks kunnen wij een donatie harder gebruiken dan ooit. Dat wij niet inzamelen scheelt aanzienlijk in de kosten, maar een stukje hiervan blijft toch doorlopen. Om te waarborgen dat wij volgend jaar weer kunnen starten is een kleine financiële bijdrage dan ook meer dan welkom. Mocht je ons die steun willen bieden, dan kan dit via www.taxustaxi.nl/gift/.

Voor 2022 voldoende voorraad
Een belangrijk punt dat wij graag aanhalen is dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Dat wij één jaartje overslaan heeft geen gevolgen voor mensen die afhankelijk zijn van het medicijn. Er ligt namelijk standaard een bepaalde hoeveelheid op voorraad, mede speciaal voor situaties zoals deze. Dit neemt niet weg dat deze voorraad niet oneindig is en dat de inzameling in 2023 gewoon plaats gaat vinden.