2 augustus 2022

Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Afgelopen weekend is de definitieve einddatum van het taxusseizoen vastgesteld. Op vrijdag 12 augustus trekken onze chauffeurs er voor het laatst op uit. Het gestelde doel staat dit jaar op 125.000 kilo vers taxussnoeisel. Of dit doel ook gehaald gaat worden, is op dit moment nog niet te zeggen.  

 

Een pittige uitdaging

Net als alle andere jaren zijn wij ontzettend dankbaar voor al het snoeisel dat al gedoneerd is door alle trouwe taxusdonateurs. Desondanks ligt de eindstreep nog ver weg. Op dit moment is er bijna 90.000 kilo snoeisel ingezameld. Dit betekend dat er nog ongeveer 25% ingezameld moet worden in slechts iets meer dan anderhalve week. We hopen natuurlijk het doel te halen, maar dit zal een pittige uitdaging worden.

 

Snoeisel aanmelden

Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om de taxus te snoeien, nu is je kans. Tot en met 11 augustus 20.00 uur is het mogelijk om taxussnoeisel aan te melden. Dit kan 24/7 op de homepage van deze website, via info@taxustaxi.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via 085-489 6350

 

Knipvoorwaarden

Om het taxussnoeisel te kunnen gebruiken in de strijd tegen kanker is het belangrijk dat het snoeisel aan een paar eisen voldoet. Onderstaande knipvoorwaarden zorgen ervoor dat het snoeisel van een zo hoog mogelijke kwaliteit is.

  • Maak een kuil in het midden van het snoeisel, zodat er voldoende lucht bij kan.
  • Bied het snoeisel bij het gebruik van eigen materialen nooit aan in plastic. Plastic laat geen lucht door, het snoeisel zal daardoor gaan broeien. Leg het snoeisel bij voorkeur los op een zeil.
  • Doneer alleen jonge scheuten. Takken zijn niet bruikbaar en worden niet meegenomen.
  • Druk het taxussnoeisel in de tas niet aan.
  • Zet het snoeisel zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Dek de taxus nooit af, ook niet als het regent. De taxus mag gerust nat worden.

 

Deelnemende gemeenten

Weet je niet zeker of wij ook bij jou langskomen? Taxus Taxi is dit jaar actief in de volgende gemeentes: