25 juli 2022

Uw taxussnoeisel is meer dan welkom

Uw taxussnoeisel is meer dan welkom

Heeft u de taxushaag gesnoeid? Laat het ons weten, wij komen graag bij u langs! Of de mussen nu van het dak vallen door de hitte, of de straten blank staan van de regen. Wij gaan onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. Onze doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg.

 

Doelstelling nog ver weg

Normaal gesproken zamelen wij met ons team in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben wij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten hebben wij voor 2022 een wat beperkter werkgebied, waardoor niet iedereen aan de inzameling kan deelnemen. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van onze normaal in te zamelen hoeveelheid, blijkt het lastiger deze doelstelling te behalen dan wij in eerste instantie gedacht hadden. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van circa 65.000 kilo gedoneerd. Dit wil zeggen dat wij in ongeveer twee weken tijd nog 60.000 kilo snoeisel moeten inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar, maar dat zal in het huidige tempo toch een uitdaging worden.

 

Deelnemen zonder Taxus Taxi Tas

Een andere keuze die wij hebben moeten maken is om dit jaar niet te werken met uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas. Goed nieuws, ook zonder tassen kunt u gewoon deelnemen. Al het snoeisel is meer dan welkom. Heeft u geen tas, dan kunt u het snoeisel ook gewoon los op een hoop neerleggen.

 

Deelnemende gemeenten

Heeft u de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit mooi uit. Wij doen namelijk graag een oproep aan iedereen uit de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop- Mierlo, Gemert- Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Bent u woonachtig in een van deze gemeenten, dan komen wij graag bij u langs. Uw snoeisel aanmelden doet u via de bekende kanalen, www.taxustaxi.nl, info@taxustaxi.nl of via 085- 489 6350.

 

Einddatum taxusinzameling

Ondanks dat we pas net begonnen zijn komt ook de einddatum elk dag dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet, zal de inzameling nog ongeveer twee weken duren. Wij monitoren constant de hoeveelheid werkzame stof in de naaldjes en zullen u op de hoogte brengen zodra er een definitieve einddatum bepaald is.