Veel gestelde
vragen

De taxus ophaaldienst die wij u bieden is gratis. Het staat u vrij ons een gift te doen. Dit is echter geen vereiste om gebruik te kunnen maken van onze service.

Op de door ons aangeboden dienst is het recht van herroeping, zoals omschreven in artikel 8 en 9 van de algemene voorwaarden niet van toepassing. Wel van toepassing is artikel 10, wat overigens niet betekent dat uw afspraak niet geannuleerd kan worden. U kunt uw afspraak annuleren, zolang wij nog niet bij u zijn langsgekomen om het taxussnoeisel op te halen. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het modelformulier voor herroeping, dat u terugvind als bijlage 1 in onze algemene voorwaarden.

Een deel van het geld dat Stichting Taxus Taxi genereerd wordt in loon uitgekeerd aan de medewerkers. De stichting heeft ervoor gekozen te werken met mensen die om wat voor een reden dan ook een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze opzet is ontstaan vanuit een re-integratie optiek. Naast het concreet strijden tegen kanker met de taxus inzameling, wil Taxus Taxi zich inzetten voor andere maatschappelijke belangen.

 • In zeer drukke perioden is het niet mogelijk om iedereen direct te woord te staan. U kunt in dat geval verschillende acties ondernemen:

  Een ophaalverzoek inspreken, na inspreken van uw 06 ontvangt u een bevestiging op uw mobiel. Hier staat ook de ophaaldatum in vermeld.
  Een terugbelverzoek achterlaten, waarna een van de medewerkers u op een rustiger moment die dag terug zal bellen.
  Online een ophaalverzoek indienen, waarna u op uw e-mail een bevestiging ontvangt. Hier staat ook de ophaaldatum in vermeld.
  Via de e-mailbericht sturen met daarin uw vraag of boodschap.
  Later nogmaals terugbellen is natuurlijk ook een optie. U kunt bellen van 9:00 tot 17:00 van maandag t/m vrijdag.

  Aangezien u nu op onze website zit raden wij u aan via onze homepagina een afspraak te maken.
  Via onze website kunt u 24/7 terecht om een afspraak te maken. Wanneer u een afspraak maakt voor 20:00, komen wij de taxus binnen 3 dagen bij u halen. Mocht u later zijn, bestaat de kans dat het een dag langer duurt.

Wanneer de taxus is blijven staan is dit in de meeste gevallen verontreinigd met zand, blad, steen, hout of ander materiaal. De chauffeur zal in eerste instantie zijn/ haar best doen om zoveel mogelijk bruikbaar taxussnoeisel eruit te halen. Voor het niet bruikbare deel zal hij/ zij u wanneer mogelijk benaderen om uit te leggen, waarom het snoeisel niet bruikbaar is. Mocht u niet thuis zijn, dan laat onze chauffeur een kaartje achter waarop wordt uitgelegd, waarom het snoeisel niet bruikbaar is. Dit kaartje vindt u terug in uw brievenbus of bij het achtergelaten taxussnoeisel.
Mocht u geen kaartje vinden en er lijkt niets veranderd aan uw taxus, neem dan contact met ons op. Misschien is er iets mis gelopen, wij zullen hier dan een passende oplossing voor zoeken.

Ja, de Taxus Taxi Tas wordt u enkel aangeboden als gratis hulpmiddel om het inzamelen gemakkelijker te maken. U bepaald zelf of u hier gebruik van wilt maken. Het taxussnoeisel is ook te bewaren op een hoop, in een kruiwagen/ speciekuip of andere bak, waarvan de bovenkant open is.
Het maken van een kuil in het midden van het snoeisel voorkomt ook broei. Dit vragen wij echter ook wanneer u wél gebruik maakt een Taxus Taxi Tas.

Wij vragen u om de taxus NIET  in plasticzakken te doen, hierin stikt de taxus en is dit niet meer te gebruiken.

De gratis tas kunt u op afhalen op een van onze uitgiftepunten.

 

Voor de productie van 1 chemotherapie zijn vijftien volle kruiwagens aan taxussnoeisel nodig. Dit is te vergelijken met het volume van 1 kubieke meter.

Wanneer het taxussnoeisel bij u is opgehaald, wordt het vervoerd naar kruidendrogerij Roijkru in Oss. Eenmaal aangekomen zoeken de chauffeurs van Taxus Taxi het snoeisel nogmaals uit, zodat er zo min mogelijk verontreiniging mee de machines in gaat. Als eenmaal al het goedgekeurde taxussnoeisel is gesorteerd wordt het kort gesneden. Nadat alles door de snijmachine is geweest, wordt het materiaal gedurende 15 á 20 uur gedroogd. Eenmaal droog wordt het nogmaals gesneden en wordt zoveel mogelijk verontreiniging uit het taxussnoeisel gehaald. Vervolgens wordt het zuivere materiaal ingepakt en verscheept naar het oosten. Hier wordt de stof 10-deacetylbaccatine III geëxtraheerd. Deze stof is een van de begin bestanddelen van taxol. Nadat de deacetyl is omgezet naar taxol wordt de vloeistof ingepakt en wereldwijd verspreid. In de ziekenhuizen waar taxol wordt toegepast voegen medewerkers het toe aan de chemotherapie.

Ja dit kan. De meest natuurlijke manier is om de haag te verzorgen met voldoende water en zonlicht. Op dat laatste hebben wij helaas niet veel invloed. Daarnaast kunt u de bodem verrijken door deze te vermengen met goede grond en/of bemesting.

Welke optie u ook kiest, doe dit met mate. Te veel bemesting of water zorgt voor een verzadiging van de grond, wat een negatief effect kan hebben op de groei en structuur van uw taxushaag.

Heeft u na het lezen van de informatie
op onze website nog vragen?

Veelgestelde vragen